VIDEO TVR1: Comisarul european şi ţăranul sărac. “Fără asocierea fermierilor, agricultura nu progresează”, spun ei.

Taranu Sarac 800px

Ţăranul sărac din România, faţă în faţă cu noul comisar european pentru Agricultură: întâlnirea a avut loc la Bucureşti, unde Phil Hogan a venit în prima sa vizită făcută de la preluarea mandatului. Oficialul european a adus veşti bune: în câteva săptămâni, România va primi acceptul final al Comisiei pentru a folosi cele 8 miliarde de euro alocate pentru investiţii la sate. Banii sunt buni, dar, fără asociaţii şi cooperative, agricultorii români, mai ales cei mici, vor rămâne tot în urma confraţilor din celelalte ţări, i-a explicat ţăranul sărac oficialului de la Bruxelles.

Clic AICI să vezi imagini VIDEO cu Ţăranu sărac!

Ţăranul sărac, aşa cum îşi spune fermierul Constantin Crăciun din Vrancea, s-a pregătit temeinic pentru întâlnirea cu Phil Hogan, comisarul european pentru Agricultură. I-a adus acestuia o plăcintă făcută de soţie cu brânză din propria fermă şi un pion sculptat din lemn.

Din acest an până în 2020, pentru comunităţile de la sate, Comisia Europeană este gata să finanţeze investiţii de 8 miliarde de euro.

Iar cei care se vor asocia în cooperative vor primi chiar şi cu 20% mai mulţi bani europeni nerambursabili.

Comisarul face în România prima vizită din mandatul său. Phil Hogan spune că a ales ţara noastră tocmai pentru a continua dezvoltarea politicii agricole comune, începută de fostul comisar, Dacian Cioloş.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *